CV Christoph Völcker

\r\n

“Music was my first love, and it will be my last”. Op deze zin van John Miles uit het liedje “Music” kom ik altijd terug. De liefde voor de muziek is de drijfveer achter al mijn professionele inspanningen. 

\r\n

Lees hier mijn interview in het Hilversumse magazine `Ondernemen met passie`. In dit interview geef ik mijn visie op hedendaags ondernemen en werken in het entertainmentsvak.

\r\n

Lees hier het interview (opent in een nieuw venster)

\r\n

Lees ook  mijn interview met musisite.com

\r\n

Ik kwam in 1992 na Nederland om muziek te studeren op het Hilversums Conservatorium. Ik had les van vele grootheden van de Nederlandse Jazz zoals: Rob Madna, Henk Elkerbout, Frans Elsen.

\r\n

Maar ook van moderne pianisten zoals Rob van Bavel en Michiel Borstlap. Veel inspiratie kreeg ik van medestudenten en andere bekende Jazz artiesten als: Ferdinand Povel, Erik van Lier en Jan Huydts.

\r\n

Om mijn studie te financeren, tourde ik met het musical "Hair". Een erg mooie tijd...deze tour liep door heel Europa...meestal Duitsland, Oosterrijk, Zwitserland en Nederland.

\r\n

Van 1997 – 2004 was ik toetsenist en pianist in de begeleidingsgroep Hollywood Boulevard, toendertijd een van de beste orkesten in het evenementen circuit. Ik heb met deze band op bijna alle grote podia van Nederland gestaan.

\r\n

Hollywood Boulevard was de vaste begeleidingsband van André Hazes in de ArenA, het Olympisch Stadion en in Ahoy’. Met de band werden ook talloze tv-optredens gedaan: Barend & Van Dorp, in de film ‘Zij Gelooft In Mij’ en bij het afscheidsconcert in de Arena na het overlijden van André. Hollywood Boulevard was de vaste band in het tv-programma “Het Swingpaleis” met Manuela Kemp.

\r\n

Ik speelde met nationaal en internationaal bekende artiesten, zoals:

\r\n

Toni Hadley (Spandau Ballet), John Miles, The Three Degrees, The Trammps. George McCrae en Johnny Logan.

\r\n

Jocelyn Brown Gordon en CB Milton.

\r\n

Lee Towers, Anita Meijer, Sugar Lee Hooper, Manuela Kemp, Gerard Joling, René Froger en Danny de Munk en Anneke Grönloh.

\r\n

Peter Koelewijn en Eric Corton.

\r\n

Frans Bauer, Jodi Bernal , Guus Meewis, Xander de Buisonjé, Arne Jansen, Willeke Alberti.

Tweetz

Contact informatie

Marconistraat 135

1223 BT Hilversum

0655827583

christoph(at)depiano.nl

 

Let's get social

Delen

Deel dit artikel

Bel 0655827583 of klik hier voor meer informatie!
Back to top